Egymillióan a művi abortusz betiltásáért

Friss topikok

Címkék

Archívum

Csatlakozz a kezdeményezéshez!

Nem siránkozni kell, hanem be kell tiltani a művi abortuszt! Ha csak hosszas utánjárással, alvilági alámerüléssel, illegálisan volna végezhető a magzatelhajtás, akkor sokkal jobban átgondolnák az emberek, hogy megöletik-e a magzatukat. Ezekben a történetekben az időfaktor is egy komoly tényező. Nehezen hihető, hogy volna olyan nő, aki, ha kellő idő és megfelelő körülmények állnak rendelkezésére "döntése" végiggondolására, gyermeke meggyilkoltatása mellett döntene! Csatlakozz a kezdeményezéshez!

Kommentek

Egymillióan a művi abortusz betiltásáért a Facebookon

2012.03.05. 12:46 műviabortusz-tilalom

Csatlakozz a művi abortusz betiltását szorgalmazók közösségéhez a Facebookon!

A Facebook-oldal címe: www.facebook.com/pages/Egymilli%C3%B3an-a-m%C5%B1vi-abortusz-betilt%C3%A1s%C3%A1%C3%A9rt/181978925246953

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://abortusztilalom.blog.hu/api/trackback/id/tr804290342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.07. 07:04:06

Jó, ha mindenki tudatában van, hogy a BTK jelenleg is bűncselekményként határozza meg és szankcionálja a magzatelhajtást (ami alatt állami(!) engedély nélküli terhességmegszakítást ért).

"Magzatelhajtás

169. § (1) Aki más magzatát elhajtja, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a magzatelhajtást

a) üzletszerűen,

b) a nő beleegyezése nélkül,

c) súlyos testi sértést vagy életveszélyt okozva követik el.

(3) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a magzatelhajtás halált okoz.

(4) Az a nő, aki magzatát elhajtja vagy elhajtatja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Azaz, a szekuláris állam is tkp. gyilkosságnak tekinti a terhességmegszakítást, és, tkp. élve "gyilkosságmonopóliumával", annak jogát fenntartja magának. Egy nőnek nincs joga megöl(et)nie magzatát, csak ha az állam engedélyt ad neki erre és a végrehajtó is csak az állam lehet.

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása